BLODKORVSGODIS!
Skär blodkorven i små kvadratiska bitar och lägg dem på bakplåtspapper. Torka sedan blodpuddingsbitarna i ugnen på låg värme c:a 100 grader i ungefär 45 minuter tills de är helt torra utanpå och inte blodiga inuti men fortfarande mjuka.
Kladdar inte och förvaras i frysen eller i en glasburk i skafferiet tills man ska använda det.
Mumsigt för vovven :)
LEVERGODIS
Koka 1 kg lever (nöt eller lamm) i en timme. Häll av spadet och låt levern svalna. Skär sedan upp den i små bitar. Torka i ugn, 80-90 grader tills de är torra på ytan och mjuka inuti. Det tar cirka 1,5 timme. Ugnsluckan ska under torkningen stå lite på glänt så att fukten försvinner. Dela upp godiset i små portionspåsar och frys in det du inte ska använda.
Det som du ska använda de närmaste dagarna kan du förvara i kylskåp.
ANNAT GODIS
Ta och skär korven, skinkan och köttbullarna i lagom stora bitar. Torka på bakplåtspapper i ugnen på 100 grader i 30-40 minuter så blir de inte så kladdiga utanpå som de annars är men ändå fortfarande mjuka och blir smaskigt träningsgodis. En snabbare variant är att lägga bitarna på en tallrik på en bit hushållspapper och 10 minuter på full effekt i mikron. Så får du också torra men mjuka godisar.
Skär blodkorven i små kvadratiska bitar och lägg dem på bakplåtspapper. Torka sedan blodpuddingsbitarna i ugnen på låg värme c:a 100 grader i ungefär 45 minuter tills de är helt torra utanpå och inte blodiga inuti men fortfarande mjuka.
Kladdar inte och förvaras i frysen eller i en glasburk i skafferiet tills man ska använda det.
Mumsigt för vovven :)
LEVERGODIS
Koka 1 kg lever (nöt eller lamm) i en timme. Häll av spadet och låt levern svalna. Skär sedan upp den i små bitar. Torka i ugn, 80-90 grader tills de är torra på ytan och mjuka inuti. Det tar cirka 1,5 timme. Ugnsluckan ska under torkningen stå lite på glänt så att fukten försvinner. Dela upp godiset i små portionspåsar och frys in det du inte ska använda.
Det som du ska använda de närmaste dagarna kan du förvara i kylskåp.
ANNAT GODIS
Ta och skär korven, skinkan och köttbullarna i lagom stora bitar. Torka på bakplåtspapper i ugnen på 100 grader i 30-40 minuter så blir de inte så kladdiga utanpå som de annars är men ändå fortfarande mjuka och blir smaskigt träningsgodis. En snabbare variant är att lägga bitarna på en tallrik på en bit hushållspapper och 10 minuter på full effekt i mikron. Så får du också torra men mjuka godisar.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar